Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopustil se komik Bill Cosby znásilnění? Porota se neshodla

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Norristown  - Americký komik Bill Cosby stojí před soudem kvůli obvinění ze znásilnění. Soudní porota se dnes neshodla v otázce viny.

Veřejností velmi sledovaný proces vztahující se k činu z roku 2004 bude pokračovat poté, co soudce vyzval porotce k dalšímu zvážení všech okolností činu.

Po čtyřech dnech a celkem 30 hodinách úvah porotci u soudu v pensylvánském městě Norristown soudci Stevenu O'Neillovi řekli, že v otázce Cosbyho obvinění nedokázali dospět k jednoznačnému verdiktu.

Hvězdu televizních seriálů viní ze sexuálních zločinů Andrea Constandová, které údajně podal narkotika a znásilnil. Oba se v roce 2006 dohodli na mimosoudním vyrovnání. Loni však případ nechal soudce O´Neill znovu otevřít.

Herec vztah s Constandovou přiznal, podle něho však se sexuálním stykem souhlasila. Constandové podle dokumentu nabídl, že jí bude platit studia, a zároveň uznal, že za sex platil i dalším ženám, jichž se pokusilo vůči Cosbymu vznést nároky na odškodnění nejméně padesát.

Témata:  Bill Cosby USA soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy