Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch u mateřské školy v Číně byl kriminální čin, zemřelo nejméně 8 lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.asianews.it

Peking - Výbuch u vchodu do mateřské školy ve východní Číně byl podle policie kriminální čin. Vážný incident, který se stal ve čtvrtek ve městě Feng-sien si vyžádal osm mrtvých a 65 zraněných.

Dvě osoby zemřely na místě a šest dalších po převozu do nemocnice. Ze zraněných je osm lidí v kritickém stavu. Mezi oběťmi incidentu nejsou žádné děti z mateřské školky ani vychovatelé.

Dosud se spekulovalo o tom, že ve školce vybuchla plynová tlaková láhev, která se používá na vaření.

Podle agentury Nová Čína jsou závěry vyšetřování předběžné, nicméně jedna osoba je podezřelá. Zda byl někdo zatčen či obviněn, není známo. Žádné informace nejsou ani o motivu případného pachatele.

Školky se už v minulosti v Číně staly terčem útoků vedených lidmi, kteří se tímto způsobem mstili sousedům nebo společnosti obecně.

Témata:  Čína výbuch mateřská škola

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy