Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruští diplomaté už se nemohou na Long Islandu koupat zdarma

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Rekreační středisko Oyster Bay na severu amerického ostrova Long Island zrušilo ruským diplomatům akreditovaným v OSN volný vstup na své pláže a žádá po nich vstupné jako od ostatních.

Oyster Bay, fakticky vzdálené předměstí New Yorku, nabízí čtyři placené pláže, ale Rusové už od dob SSSR každoročně dostávali víc než stovku vstupenek zdarma.

Místní platí za jednodenní návštěvu dvacet dolarů (necelých 500 korun), sezónní vstupné činí trojnásobek. Pro přespolní je cena vyšší. "Když musejí platit naši, ať platí i oni," řekl místní starosta Joseph Saladino, podle kterého nejde o politické rozhodnutí.

Ruské zastoupení mělo nedaleko od Oyster Bay donedávna k dispozici rozsáhlý rekreační areál Elmcroft, který dřív patřil newyorskému guvernérovi. Loni v prosinci ale prezident Barack Obama nechal Elmcroft a další podobné zařízení v Marylandu zavřít. Spolu s vyhoštěním 35 ruských diplomatů tak reagoval na údajné ruské vměšování do prezidentských voleb v USA.

Zda se budou ruští diplomaté do Elmcroftu a dalšího zařízení v Marylandu moci vrátit, není známo. Podle médií o tom Washington a Moskva jednají na vysoké úrovni.

Témata:  USA New York Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy