reklama

Nejprve uslyšel podivný šramot ve vrchním patře. Chris byl k smrti vystrašený, přesto natolik při smyslech, aby se vyzbrojil pro všechny případy nožem.

Netrvalo dlouho a na schodišti se objevil překvapený zloděj, který evidentně nečekal, že v domě se někdo nachází a už vůbec, že mu bude klást odpor. Když spatřil nůž v chlapcových rukách, znejistěl. Otočil se a utekl.

Jak Chris ale brzy zjistil, neměl v úmyslu barák opustit. Pouze si běžel pro zbraň, kterou nechal nahoře, informuje Washington Post. "Jak kráčel ze schodů dolů, tak říkal, že mě zabije," popsal později chlapec. Chris ale nevzal nohy na ramena, jak zloděj očekával. Popadl pistoli, kterou měli doma a zamířil na zloděje.

"Myslel, že to není pravá zbraň, vůbec se nebál. Prostě jen šel dál," vzpomíná Chris. K lupičově překvapení však chlapec nejenže měl opravdovou zbraň, ale ještě s ní uměl zacházet, jak krátce poté okusil na vlastní kůži. Chris nejprve varovně vystřelil, pak začal zloděje prchajícího z pozemku pronásledovat. Padlo celkem 12 výstřelů, posledním prostřelil zloději nohu.

"Kulka mu prošla nohou. Začal brečet jako malé dítě," popisuje statečný Chris. Muže později převezla záchranka do nemocnice, je mimo ohrožení života.

"Doufám, že ses dostal lekci a odradí tě to od dalších pokusů o krádeže v našem domě," vzkázal Chris zloději. "Buďte stateční a budete v pořádku. Věřte Bohu," vzkazuje naopak ostatním.