Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův mluvčí Spicer nezvládá tlak? Už si hledá svého nástupce

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Mluvčí amerického prezidenta Sean Spicer neřídka čelí kvůli svému vystupování před novináři kritice. Podle informací deníku Politico proto už Bílý dům za něj hledá náhradu.

Prezident Donald Trump je ze strany médií pod tlakem především kvůli ruské kauze, Spicer tak musí odpovídat prakticky denně na nepříjemné dotazy.

Bílý dům už snížil frekvenci tiskových brífinků a některé z nich začal provádět bez přítomnosti televizních kamer.

Spicer již podle listu Politico oslovil několik možných nástupců, mimo jiných rozhlasovou moderátorku Lauru Ingrahamovou či redaktora deníku Daily Mail Davida Martoshka, ani jeden z nich však tuto informaci nepotvrdil.

Na konci května odešel jiný z kritizovaných mediálních pracovníků Bílého domu, ředitel komunikace Mike Dubke. Po třech měsících opustil Trumpův úřad bez udání důvodu.

Témata:  USA Bílý dům USA Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy