Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Generální ředitel Uberu odstoupil z funkce, firma má velké problémy

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Alternativní taxislužba Uber se potýká se značnými problémy. Generální ředitel americké firmy Travis Kalanick (40) minulý týden uvedl, že se na blíže neurčenou dobu stáhne z vedení podniku, v úterý nakonec rezignoval.

Uber se kromě soudních pří potýká i s obviněním ze sexuálního obtěžování v podniku. Na veřejnost se dostal také videozáznam Kalanickovy hádky s jedním z řidičů, který si stěžoval na pokles sazeb.

V úterý pětice významných investorů Uberu vyzvala Kalanicka k jeho úplné rezignaci na funkci generálního ředitele. Po několikahodinové diskuzi s investory na tento požadavek přistoupil, píše The New York Times.

"Miluji Uber víc než cokoliv na světě a v tomto obtížném okamžiku v mém osobním životě jsem přijal požadavek investorů na odstoupení, aby se Uber mohl vrátit k budování a nebyl rozptylován dalším bojem," cituje list z Kalanickova prohlášení.

Minulý týden Kalanick uvedl, že potřebuje čas na truchlení nad svou matkou, která minulý měsíc zemřela při lodní nehodě.

Témata:  ekonomika USA firmy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy