Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Calais: Řidič polského vozu zemřel poté, co se ho pokusili zastavit migranti

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Calais – I přesto, že byl uprchlický tábor v Calais už v loňském roce vyklizen a rozebrán, se migranti na místo pomalu znovu vrací. Opět se pokouší zastavovat pomocí zátaras auta a především kamiony, které míří z Francie do Velké Británie. Podle médií teď při jednom takovém pokusu zemřel řidič kamionu.

Při nehodě, kterou způsobily překážky na silnici pokládané migranty, zemřel v pondělí v noci na silnici mezi Dunkirkem a Calais řidič. Jeho totožnost podle deníku Daily Mail francouzské úřad teprve zjišťují, jisté však je, že kamion byl registrovaný v Polsku.

Skupina migrantů použila suť a větve utrhané z okolních stromů, aby zastavila provoz na rušném úseku silnice na severu Francie. Jejich záměrem bylo zastavení vozidel tak, aby se mohli dostat na palubu kamionů mířících na jižní pobřeží Anglie.

Van driver dies in Calais crash caused by refugees' blockadeRead more: https://t.co/ScL2BkrqW0#calais pic.twitter.com/7EkUSusIRO

— Chris Varma (@chris_varma) 20. června 2017

Právě tyto zátarasy se však staly osudnými pro zatím neznámého řidiče vozu Renault Master. „K nehodě došlo v blízkosti Guemps, byla způsobena improvizovanými zátarasy,“ řekl mluvčí prefektury, do které spadá Calais. „Řidič dodávky registrované v Polsku zemřel.“

Policejní zdroje oznámily, že tři vozy začaly zabrzdit, aby se vyhnuly kolizi, což způsobilo nehodu jednoho z nich. Ten začal hořet a následně explodoval. „Řidič téměř jistě zemřel okamžitě v plamenech,“ uvedl jeden ze zdrojů serveru.

Policie na místo dorazila během 10 minut. V jednom z dalších kamionů bylo objeveno devět Eritrejců, všichni byli zatčeni na místě činu, dodal zdroj.

Situace v Calais se opět dramaticky zhoršuje, podle serveru bylo na začátku tohoto měsíce do Calais posláno nejméně 150 pracovníků, kteří se mají postarat o pořádek. Prefektura odhaduje, že v současné době přespává v této oblasti asi 300 běženců, zatímco charitativní skupiny říkají, že jich kolem Calais může žít až 600 osob.

Témata:  Francie uprchlíci dopravní nehody

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy