Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výroky o nutnosti stažení Ruska z Donbasu jsou nevhodné, Rusko zuří kvůli slovům z USA

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva/Washington - Bílý dům v úterý oznámil, že sankce Spojených států vůči Rusku budou platit, dokud se Moskva nestáhne z Donbasu. Mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina dnes americké prohlášení odmítl.

Washington v úterý oznámil další sankce vůči Rusům za akce na Ukrajině. Týkají se 38 jednotlivců nebo organizací, jejichž majetek ve Spojených státech byl zablokován. USA chtějí, aby Rusko opustilo východ Ukrajiny. 

"Rusko na území Donbasu není, proto takové výroky považujeme za nevhodné a nesprávné," řekl mluvčí Kremlu Dmitrj Peskov.

Také komentoval informace o tom, že Washington zvažuje dodávku leteckých zbraní Ukrajině. Otázky vojensko-technické spolupráce jsou podle jeho slov "naprosto vnitřní věcí dvou zemí - Ukrajiny a USA".

Nicméně Kreml doufá, že americká vláda vezme v úvahu, že na Ukrajině probíhá občanská válka.

Témata:  protiruské sankce Rusko USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.