Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Protipožárním testům zatím nevyhovělo v Anglii 60 budov

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Protipožárním testům v Anglii dosud nevyhovělo 60 výškových budov. Testy se provádějí po požáru ze 14. června s nejméně 79 oběťmi na životech.

Oznámila to dnes britská vláda, která prověřuje bezpečnost zhruba 600 věžáků v celé Anglii po tragickém požáru 24podlažního bytového domu Grenfell Tower v západní části Londýna.

Ministerstvo pro obce a místní správu uvedlo, že v testech dosud neobstálo 60 výškových budov v 25 samosprávných oblastech.

Testy se provádějí po požáru ze 14. června s nejméně 79 oběťmi na životech. Hořet podle vyšetřovatelů začalo od lednice a za rychlé rozšíření plamenů mohl nekvalitní izolační obklad budovy.

Požár výškového obytného domu v Londýně z minulého týdne začal kvůli vadné lednici. Informovala o tom dnes britská policie, podle které je jasné, že oheň nebyl založen úmyslně. Obložení budovy podle zástupkyně policie Fiony McCormackové propadlo ve všech bezpečnostních zkouškách.

Tragický požár budovy Grenfell Tower v londýnské čtvrti Kensington si vyžádal přinejmenším 79 obětí. Úřady se rozhodly brzy provést evakuaci tisíců lidí z dalších pěti podobných výškových budovy na severolondýnském předměstí Camden, které mají stejné nevhodné obložení.

Od oznámení poslední bilance obětí policii nikdo nenahlásil další pohřešované, uvedla McCormacková. Policisté se ale stále obávají, že nemají "úplný obrázek" o rozsahu tragédie. "Obávám se, že jich je víc," uvedla McCormacková k obětem. Z poškozené budovy už policisté podle ní vynesli všechna těla, která byla kompletní.

Témata:  Velká Británie požár výškové budovy v Londýně

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy