Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Převaděči nechali uprchlíky na poušti v Nigeru, 53 lidí zemřelo

Uprchlíci
Uprchlíci
Foto: UNHCR

Niamey - Ve středním Nigeru zahynulo 53 migrantů, které na poušti zanechali převaděči. Dalších 22 běženců se podařilo zachránit.

Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC. Skupina se nejspíš pokoušela dostat do Libye, odkud chtěla pokračovat do Evropy.

Pašeráci patrně migranty opustili ze strachu před bezpečnostními silami. Bez doprovodu zůstalo 75 lidí se třemi vozidly. Na místě o život přišlo 52 běženců. Dalších 23 se podařilo dopravit do města, sdělil místní úředník, podle kterého ale později ještě jeden člověk zemřel.

V polovině června zachránila armáda ze Saharské pouště v severním Nigeru téměř 100 migrantů, kteří byli na pokraji smrti. Také je nechali na pospas osudu převaděči.

Na konci května zemřelo zřejmě žízní přes 40 běženců ze západní Afriky, kterým se na Sahaře porouchal vůz, v němž cestovali. Do nejbližší vesnice se tehdy podařilo dostat šesti přeživším.

Témata:  uprchlíci Niger

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy