Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se chová jako Hitler a jeho hesla připomínají nacismus, zní u KLDR

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Pchjongjang - Severokorejská státní média nenechala nit suchou na americkém prezidentu Donaldu Trumpovi. Trumpa přirovnala k Adolfu Hitlerovi a jeho politiku "America first" k nacismu.

Severokorejská státní média nenechala nit suchou na americkém prezidentu Donaldu Trumpovi. Trumpa přirovnala k Adolfu Hitlerovi a jeho politiku k nacismu. Informuje o tom deník The Telegraph. 

Donald Trump  se prý svou "dvounárodnostní strategií" podobá diktátorské politice Adolfa Hitlera, kdy dochází k oddělování lidí od svých vrstevníků, ospravedlňování útisku a vytváření strachu v atmosféře. Psala o tom Korejská centrální zpravodajská agentura. Jako příklad zmiňuje jeho politiku v oblasti imigrace. Ta se prý "nijak neliší od rasových politik fašismu" a "špiní dějiny Ameriky". 

"Od té doby, co se razí politika "America First" (v překladu Amerika na prvním místě, pozn. red.), svět nezažil jediný klidný den," píší v KLDR. Politika Donalda Trumpa je prý reakcionářská, invazivní a snaží se spolknout suverenitu ostatních zemí a národů ve prospěch Spojených států. 

"America First je americkou verzí nacismu, který zachvátil minulé století svou krutostí a exkluzivitou," stojí v článku. Američané prý mohou také za nestabilitu v oblasti Blízkého východu a za budoucí devastaci životního prostředí, protože odstoupili od Pařížské klimatické dohody. 

Zpravodajská agentura vyzývá, aby se všechny národy sjednotily a bojovaly proti americké nadvládě. Pchjongjang už dříve označil prezidenta Trumpa za "šílence". 

Témata:  Donald Trump Severní Korea Adolf Hitler

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy