Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukrajinci zadrželi na hranici s Krymem dva ruské pohraničníky. Prý zabloudili

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Ukrajinské úřady na hranici s "Krymem okupovaným Ruskem" zadržely dva ruské pohraničníky. Prý zabloudili, když měli při nočním cvičení sehrát roli "narušitelů".

Pohraniční služba je v Rusku součástí tajné služby FSB, nástupkyně sovětské KGB. V nedávné minulosti FSB obviňovala ukrajinskou stranu, že posílá na Krym skupiny "diverzantů a sabotérů".

"Pohraničníci spolu s vojáky okolo půl třetí ráno na břehu Perekopského zálivu zadrželi dvě neznámé osoby bez dokumentů a nalezli loďku, na které dotyční připluli. Během předběžného výslechu zjistili, že zadržení jsou vojáky Pohraniční stráže FSB," řekl velitel ukrajinských pohraničníků Viktor Nazarenko.

Zadržení podle něj uvedli, že prý plnili roli narušitelů při cvičení, ale zabloudili, nedokázali se zorientovat, a tak se ocitli na Ukrajině. Ruští pohraničníci podle agentury Interfax později požádali ukrajinské kolegy o informace o pohřešované dvojici.

Témata:  Ukrajinská krize Ruská armáda Krym

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy