Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavná tenistka Venus Williamsová zavinila na Floridě smrtelnou nehodu

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Palm Beach Gardens – Do velkých problémů se dostala slavná americká tenistka Venus Williamsová. Sportovkyně zavinila na Floridě nehodu, při níž zemřel člověk. 

Informace o události z 9. června se objevily v amerických médiích ve čtvrtek, krátce před startem Wimbledonu, na němž se sedmatřicetiletá bývalá světová jednička představí. Ten začne v pondělí a právě starší z tenisových sester Williamsových ho v minulosti už pětkrát vyhrála.

Williamsová obviněna nebyla, nehodu policie stále vyšetřuje. Podle dosavadních výsledků policejního vyšetřování zastavila v Palm Beach Gardens, kde bydlí, v křižovatce a narazilo do ní jiné vozidlo. Řídila ho žena, jejíž manžel utrpěl při srážce těžká poranění hlavy a o dva týdny později v nemocnici zemřel.

Obětí je osmasedmdesátiletý muž. Pozůstalí dnes podali na sedminásobnou grandslamovou šampionku žalobu.

Williamsová v době nehody nebyla pod vlivem alkoholu ani drog a ani netelefonovala. Její právník sdělil, že kvůli provozu byla nucena v křižovatce zastavit. Sama tenistka vyvázla bez zranění. „Byla to nešťastná nehoda a Venus vyjádřila nejhlubší soustrast rodině, která ztratila milovaného člena," uvedl v prohlášení právník americké hráčky.

Témata:  Venus Williamsová dopravní nehody USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy