Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Nevadě se ode dneška může prodávat marihuana k rekreačním účelům

Marihuana
Marihuana
Foto: Konopnyshop.cz

Las Vegas - Nevada se dnes stala pátým státem USA, kde je možné v obchodech koupit marihuanu k rekreačnímu použití. Předpokládá se, že téměř dvě třetiny nákupů drogy připadne na miliony turistů, kteří každý rok navštíví Las Vegas.

Nevadští voliči zákon schválili loni v listopadu, kdy o tom hlasovali zároveň s volbou prezidenta. Agentura AP poukázala na to, že lidé začali v Nevadě marihuanu nakupovat brzy po schválení tohoto kroku v referendu. Je to podle ní v USA nejrychlejší přechod od vhození hlasovacího lístku do urny k maloobchodnímu prodeji.

Podle předpisů nyní v Nevadě smějí osoby starší 21 let s platným identifikačním dokumentem koupit maximálně unci (28,35 gramu) marihuany. Vykouřit si ji ale mohou jen doma. Nadále si totiž jointa nesmějí zapálit na veřejných místech, včetně kasin, barů, restaurací, parků či koncertních sálů.

Nevada se tak připojila ke Coloradu, Oregonu, Washingtonu a Aljašce, které rovněž povolují dospělým koupit si tuto drogu, i když federální vláda ji stále zakazuje.

Témata:  marihuana USA drogy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy