Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump by mohl navštívit Británii, tvrdí média. Londýn se obává protestů

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Londýn - Americký prezident Donald Trump se podle médií v příštích dnech zřejmě chystá krátce navštívit Británii. Očekává se ale, že šéf Bílého domu se vypraví na jedno ze svých golfových hřišť ve Skotsku.

Britská média se odvolávají na zdroj z Bílého domu, podle nějž Trumpovi zbude po návštěvě summitu G20 v Německu pro případnou cestu do Británie prostor několika dní.

List The Sunday Times napsal, že návštěva bude možná zorganizována narychlo a do poslední chvíle nebude oficiálně potvrzená, aby se předešlo svolání větších protitrumpovských protestů. Vláda podle médií neobdržela ohledně Trumpovy návštěvy žádnou oficiální žádost.

Trump se možná vypraví na gold do Skotska. Při této neformální cestě by mohl požádat o schůzku s premiérkou Theresou Mayovou.

Trump měl do země přicestovat podle listu The Independent už v červnu, návštěva ale byla zrušena kvůli obavám z velkých demonstrací. Mayovou přijal Trump v Bílém domě v lednu jako prvního státníka od svého nástupu do funkce.

Témata:  Donald Trump Velká Británie Summit G20

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy