Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V uprchlickém táboře na Západě Iráku řádil atentátník, zabil 14 lidí

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Bagdád - V západoirácké provincii Anbár dnes zaútočil sebevražedný atentátník. Odpálil se v táboře pro přesídlené obyvatele. Zahynulo 14 lidí a 13 dalších utrpělo zranění.

Podle nich tvoří většinu obětí ženy a děti. O život přišli také dva členové bezpečnostních složek.

K atentátu se dosud nikdo nepřihlásil. Způsob provedení však podle AFP připomíná útoky radikálů z  Islámského státu, jenž stále kontroluje některé oblasti rozlehlé provincie hraničící se Sýrií, Jordánskem a Saúdskou Arábií.

Momentálně vrcholí bitva o Mosul. Jeho dobytí bude de facto znamenat konec chalífátu na území Iráku. Islamisté ale stále kontrolují oblasti západně a jižně od Mosulu, kde žijí desítky tisíc civilistů.

Z Mosulu podle humanitárních organizací uprchlo za devět měsíců bojů asi 900.000 lidí, což je půlka předválečné populace. O život přišly tisíce osob.

Témata:  Irák Islámský stát teroristické útoky v Iráku

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy