Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Transgenderový rodič z Kanady dosáhl vymazání kolonky pohlaví v kartě dítěte

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Ottawa - Kanadský rodič chce, aby se jeho dítě v budoucnu o své genderové identitě rozhodlo samo. Nechal proto nyní osmiměsíčnímu batoleti vymazat kolonku pohlaví ze zdravotní karty.

Dítě jménem Searyl Atli loni v listopadu přivedl na svět rodič Kori Doty, který se považuje za transgenderovou osobu nehlásící se k mužskému a ani ženskému pohlaví.

Doty chce dítě vychovávat tak, aby se v budoucnu, až k tomu bude připravené, mohlo samo rozhodnout o své identitě. Informoval o tom portál BBC s tím, že to může být vůbec první takový případ na světě.

Doty dodává, že po narození dítěte doktoři určují pohlaví na základě pohledu, což ale může odporovat vnitřnímu pocitu daného člověka.

Pojem transgender označuje lidi, jejichž genderová identita není stejná jako pohlaví, které jim bylo přiřazeno při narození.

Témata:  děti Kanada

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy