Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zoufalé manželky z Rakky? Ženy žárlí na sexuální otrokyně svých manželů, dostávají lepší věci

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Rakka - Síly arabsko-kurdské aliance odřízly poslední ústupovou cestu ze syrského města Rakka, které bylo dlouho baštou Islámského státu v Sýrii. Poslední zbývající bojovníci jsou tak ve městě uvězněni. Z města už uprchly některé manželky džihádistů, které prozradily detaily o jejich manželech a vztazích.

Server The Times přinesl příběhy několika žen, které se podělily o své zážitky ze „sdíleného manželství“. Mnohé přiznávají, že jejich muži byli doslova posedlí svými sexuálními otrokyněmi.

S tím, jak síly bojující proti IS obklopují Rakku, ženy bojovníků, jejichž manželé byli často zabiti nebo zajati, prchají do uprchlických táborů jako je ten v Ayn Issa, který leží asi 50 kilometrů na sever od města. Většina z nich přichází ze zahraničí a zoufale se teď snaží najít způsob jak se vrátit domů.

Právě s těmito ženami se setkala novinářka Jenan Moussa, reportérka arabského televizního kanálu Al Aan TV. Manželky džihádistů označuje jako „Zoufalé manželky z Rakky“ a jejich nejniternější myšlenky odhalila prostřednictvím tweetů a videí.

„Zatímco okolní svět je zděšen barbarstvím Islámského státu, ženy se více zajímají o to, kolik peněz jejich manželé utratili za rtěnky pro sexuální otrokyně pocházející ze skupiny Jezídů ze severního Iráku,“ shrnuje slova džihádistických manželek server.

„Existovalo velké napětí mezi ženami a sexuálními otrokyněmi,“ přiznala žena z Libanonu. „Některé ženy se dokonce kvůli tomu rozvedly se svými manžely. Příliš utráceli za sexuální otrokyně, kupovali jim nejlepší make-up, oblečení a doplňky,“ tvrdí.

Její manžel měl ve svém telefonu speciální aplikaci týkající se sexuálních otrokyň. „Byl to trh pro sexuální otrokyně. Sdíleli tam fotografie jednotlivých sexuálních otrokyň, nejlepší make-up a oblečení, chtěli 2000 dolarů za jednu, 3000 dolarů za druhou. Panna stojí 10000 dolarů.“

Jedna z žen prozradila, že mnoho žen tajně chovalo romantické city k Abú Bakru al-Bagdádímu, zakladateli a vůdci IS, který byl podle ruských a íránských zdrojů v květnu zabit při ruském náletu. Jedna žena údajně odmítala všechny nápadníky a tvrdila, že „jí vyhovuje jen Bagdádí“.

Bylo jí řečeno, aby neztrácela čas. „Ostatní ženy z IS Bagdádího fanynce říkaly: Neobtěžuj se, on je již zadán. Má čtyři manželky a 15 sexuálních otrokyň, nemáš šanci,“ cituje ženy novinářka.

Manželky bojovníků také tvrdí, že šokující obrázky džihádistů s noži, uříznutými hlavami a těly obětí s nimi nemají nic společného. „Jak by mohly, když jsme trávily tiché noci na pohovce s našimi manželi?“ tázaly se ženy. Některé z nich jsou přesto zastánkyně hrůzných trestů. Samozřejmě, že je v pořádku uříznout ruku zloději, pokud jde o jeho třetí přestupek, uvedla jedna z nich.

Jejich osud je nyní opravdu zoufalý. „Nemám kontrolu nad svou budoucností. Žiju jako stín,“ zoufá si mladá tuniská žena s dítětem.

Témata:  Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy