Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA ruší zákaz: Cestující z Istanbulu a Dubaje mohou do letadla s notebooky

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ankara - Protiteroristická opatření, která postihla přímé lety mezi osmi převážně muslimskými zeměmi a USA, zavedly Spojené státy v březnu. Přísný režim byl však už uvolněn na letech aerolinek Turkish Airlines, Emirates a Etihad.

Na přímých letech aerolinek Emirates ze Spojených arabských emirátů do USA si cestující s sebou na palubu mohou opět brát i notebook. Společnost to dnes oznámila s tím, že zrušení zákazu platí okamžitě. Ze zákazu byla již v neděli vyjmuta další letecká společnost ze Spojených arabských emirátů, a to Etihad. Turecká agentura Dogan dnes informovala, že přísný režim byl uvolněn i na letech aerolinek Turkish Airlines.

Zákaz se tak ve Spojených arabských emirátech podle nových informací netýká letů z Dubaje, odkud do USA létají Emirates, a Abú Zabí, které využívá společnost Etihad. V Turecku byla na americkém seznamu letiště v Istanbulu využívané společností Turkish Airlines, které již také podle agentury Dogan bylo ze seznamu vyškrtnuto.

Nařízení prozatím platí pro Káhiru (Egypt), Kuvajt (Kuvajt), Dauhá (Katar), Casablanku (Maroko), Ammán (Jordánsko), Rijád a Džiddu (Saúdská Arábie).

Podle amerického nařízení nesmějí aerolinky z vybraných letišť v muslimských zemích pouštět cestující na palubu s elektronickými zařízeními, které jsou větší než běžné chytré telefony.

Témata:  letectví a letadla Emirates Air Turkish Airlines

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy