Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský soud snížil trest blogerovi, který v chrámu lovil pokémony

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Pixabay

Moskva - Odvolávací soud v Jekatěrinburgu dnes snížil trest ruskému blogerovi, který se dopustil hanobení víry tím, že v největším městském pravoslavném chrámu lovil pokémony. Ruslan Sokolovskij dostal dva roky a tři měsíce podmíněně. Původní trest byl tři a půl roku podmíněně.

Soud zrušil trest za vlastnictví propisovačky se zabudovanou videokamerou, které je podle ruských zákonů bez povolení ruské tajné služby FSB nezákonné. Verdikt o šíření nenávisti a urážky citů věřících zůstal v platnosti.

Loni v srpnu bloger zveřejnil na internetu sérií videí, na jednom z nichž loví pokémony v místním pravoslavném chrámu. Snímek, který na internetu zhlédly bezmála dva miliony lidí, doprovázel kostelní chorál a vulgární komentář autora.

Sokolovskij už oznámil, že se proti rozsudku odvolá k Evropskému soudu pro lidská práva (ESLP). "Budeme u ESLP požadovat úplné zproštění viny," řekl.

Témata:  Rusko církev soudy Pokemon

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy