Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovi lidé se setkali s Ruskou napojenou na Kreml

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Nejstarší syn Donald, zeť Jared Kushner a bývalý šéf volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa se setkali s ruskou právničkou napojenou na Kreml. Informoval o tom dnes list The New York Times (NYT).

Setkání se v budově Trump Tower v New Yorku uskutečnilo loni na počátku června. Donald Trump mladší schůzku potvrdil, šlo podle něj o "krátké seznamovací setkání", které se týkalo především zrušeného programu na adopcí ruských dětí americkými občany. "Nebylo to v té době tématem kampaně a nenásledovala žádná další schůzka," uvedl prezidentův syn v prohlášení.

O účast na této schůzce Trump mladší podle svých slov požádal i svého švagra Kushnera a tehdejšího šéfa prezidentské kampaně svého otce Paula Manaforta. Manafort loni v srpnu na svou funkci rezignoval kvůli obviněním, že pobíral peníze od bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. Podle Kushnerova právníka se manžel Ivanky Trumpové setkání skutečně "krátce" zúčastnil.

Nejrůznější instituce a úřady v USA se zabývají údajnými vazbami prezidenta Trumpa, jeho blízkých a spolupracovníků na ruské představitele. Vyšetřování je součástí větší kauzy kolem údajných zásahů Moskvy do amerických prezidentských voleb, z nich právě Trump loni v listopadu vzešel jako vítěz.

Témata:  Donald Trump USA Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy