Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vietnamská policie zabavila tři tuny nelegální slonoviny z Jihoafrické republiky

Sloni, ilustrační fotografie
Sloni, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hanoj - Vietnam patří mezi hlavní tranzitní země i největší odběratele nelegální slonoviny a nosorožčích rohů. Tamní policie zabavila na severu země téměř tři tuny slonoviny, jednalo se o kontraband z Jihoafrické republiky.

V sobotu vietnamští policisté našli zásilku 2,7 tuny sloních klů ukrytých v krabicích s ovocem v kamionu v provincii Thanh Hoa. Řidič vozu policii řekl, že měl za úkol dopravit zboží z jihovietnamské provincie Dong Nai do metropole Hanoje.

Slonovina se ve Vietnamu používá jako šperk či bytový doplněk. Lov vlastních slonů, jejichž stavy klesají, Vietnam zakázal. Loni úřady v jihovietnamském Ho Či Minově Městě zabavily téměř sedm tun slonoviny.

Obchod se slonovinou je zakázaný na základě Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES) od roku 1989.

Témata:  Vietnam pytláctví pašeráctví sloni Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy