Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Theresa Mayová slíbila odvážnou vládu pro spravedlivější zemi

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová se v dnešním projevu v parlamentu přihlásila k dodatečné ochraně pracujících i podpoře malých a středních podniků. Podle odborníků tak chce zasypat příkop mezi konzervativci a labouristy.

Mayová podpořila vládní zprávu, kterou vypracoval bývalý poradce labouristického expremiéra Tonyho Blaira Matthew Taylor. Jeho studie obsahuje návrhy na přizpůsobení zákonů novým druhům pracovněprávních vztahů. Mayová slíbila, že budou ochráněny zájmy všech pracovníků, ale bez nadbytečné regulace.

Konzervativci podle premiérky budou vždy na straně tvrdě pracujících a vláda bude podporovat malé a střední podniky. Podle premiérky je důležité nadále zajistit, aby zaměstnavatelé nevyužívali pracovních dohod bez stanovení pracovní doby k vykořisťování pracovníků.

Mayová prohlásila, že musí vyhrát "bitvu idejí" v parlamentu a v Británii poté, co minulý měsíc její konzervativci přišli o parlamentní většinu. Ministerská předsedkyně vyzvala své politické odpůrce, aby přispěli "svými názory a myšlenkami" k formování politiky v Británii.

Svým projevem Mayová podle pozorovatelů v zásadě vyzvala opozici, aby jí pomohla s úkoly, kterým Británie čelí v souvislosti s odchodem z Evropské unie.

Témata:  Theresa Mayová Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy