Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump viní z aféry svého syna americká média

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Aféra Donalda Trumpa juniora rozlítila šéfa Bílého domu a poznamenala obvyklý chod jeho úřadu, shodují se dnes americká média. Právě na ně je ale prezident pořádně naštvaný.

Nejstarší syn Donalda Trumpa čelí vážným obviněním, že se pokoušel získat z ruských zdrojů kompromitující informace na Hillary Clintonovou, soupeřku jeho otce v loňských prezidentských volbách. Prezidentův hněv ovšem nemíří na Donalda juniora, ale spíše na americká média, napsala agentura AP.

Podle listu The Washington Post skandál uvedl do chaosu západní křídlo Bílého domu, kde úřaduje hlavní sbor prezidentových poradců. Sám Trump se od svého návratu z Evropy na veřejnosti neobjevil, dnes nemá žádný oficiální program a večer místního času má odcestovat na státní návštěvu Francie. "Personál Bílého domu si už zvykl na to, že jeho aktivity zastiňuje aféra kolem ruského vlivu na prezidentské volby. Trumpovi poradci ale v soukromí připouštějí, že tentokrát je situace vážnější," uvedla AP.

Trump prý zpochybňuje kvalitu práce svých poradců včetně personálního šéfa Reinceho Priebuse. V kuloárech Bílého domu není jednotný názor na to, jak nynější skandál řešit. Shodné názory nejsou na míru transparentnosti, stížnosti se hromadí na tým právních poradců, který vede newyorský advokát Marc Kasowitz, uvádí americká agentura.

Prezident dnes na twitteru fungování Bílého domu hájil s tím, že jeho štáb "pracuje perfektně". Napsal, že na sledování zpravodajských televizí má velmi málo času. Nejméně deset jeho tweetů odeslaných od pondělí ale obsahuje odkazy na vysílání televize Fox News.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy