Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukrajina zlikvidovala teroristickou skupinu, okamžitě obvinila Rusko

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Na Ukrajině byla zlikvidována teroristická skupina, která v dubnu provedla bombový útok. Exploze tehdy zabila jednoho člověka a dalších šest zranila.

Ukrajinská kontrarozvědka SBU sdělila, že jde o "teroristy financované a řízené tajnými službami Ruské federace", kteří jsou odpovědní za výbuch, k němuž došlo letos 14. dubna v obci Novooleksijivka.

Při vyšetřování události pracovníci SBU odvrátili další podobný útok, který měl být spáchán 20. dubna přímo v Heničesku. Při prohlídce auta podezřelých policie našla plastickou trhavinu, která odpovídala síle 40 kilogramů trinitrotoluenu.

Předseda ukrajinského parlamentu Andrij Parubij dnes s odvoláním na "speciální informace" obvinil Rusko, že vyčlenilo "ohromné" finanční prostředky na destabilizaci řady ukrajinských oblastí během květnových oslav výročí konce druhé světové války.

Témata:  Ukrajina Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy