Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tři útočníci v Jeruzalémě stříleli do Izraelců, policie dopadla a zabila

Zeď nářků
Zeď nářků
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Tři útočníci dnes u Chrámové hory v Jeruzalémě začali střílet a zranili tři Izraelce. Bezpečnostní síly posléze ozbrojence vypátraly a zabily.

Dva ze tří zraněných Izraelců, patrně policistů, jsou podle zdravotníků v kritickém stavu.

Chrámová hora, kterou muslimové nazývají Vznešená svatyně, je nejposvátnějším místem judaismu a podle sunnitských muslimů je třetím nejposvátnějším místem islámu.

Násilnosti v Izraeli a na palestinských územích si od října 2015 vyžádaly 276 mrtvých Palestinců a 42 Izraelců. Izraelské úřady uvádějí, že většina Palestinců zahynula během útoku nožem, střelnou zbraní nebo při pokusu najet autem do davu.

Témata:  Jeruzalém Izrael

Aktuálně se děje

16. května 2024 21:40

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.