Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova administrativa se odvolala proti zmírnění protimigračního dekretu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americká vláda se odvolala k nejvyššímu soudu proti rozhodnutí soudu nižší instance, který v pátek zmírnil omezení protiimigračního dekretu z dílny prezidenta Donalda Trumpa.

Ministerstvo spravedlnosti podalo v pátek večer místního času odvolání, v němž žádá zrušení rozhodnutí havajského federálního soudu z předchozího dne.

Tento soud ve čtvrtek rozhodl, že do USA za příbuznými může z daných šesti muslimských zemí nově cestovat i širší rodina, jako jsou prarodiče nebo strýcové a tety. Trumpova administrativa dosud víza vydávala jen rodičům, dětem, sourozencům nebo snoubencům.

Federální soud na Havaji tímto dále zmírnil přísný výklad odblokovaného protiimigračního dekretu prezidenta Trumpa, který se týká obyvatel Íránu, Sýrie, Libye, Jemenu, Súdánu a Somálska.

Témata:  USA přistěhovalectví Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy