Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schvalování nových protiruských sankcí v USA vázne

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Proces schvalování nových protiruských sankcí v USA vázne. Senátem sice v červnu prošly, potíže ovšem nastaly ve Sněmovně reprezentantů.

Senát sankce proti Rusku schválil poměrem hlasů 92 ku dvěma. Na pořad hlasování ve Sněmovně reprezentantů se ale ještě nedostal. Republikáni ve sněmovně navrhují, aby byl zákon spojen se zákonem postihujícím sankcemi Severní Koreu. "Byl by to velmi silný signál pro celou Ameriku," prohlásil vůdce republikánské většiny ve Sněmovně reprezentantů Kevin McCarthy.

Demokraté protestují a tvrdí, že republikáni chtějí tímto postupem podpořit výhrady prezidenta a schválení zdržet.

Zákon o sankcích proti KLDR už totiž Sněmovna reprezentantů schválila. Stalo se to letos v květnu poměrem hlasů 419 ku jedné. Senát se má zákonem o sankcích proti Severní Koreji zabývat už brzy. Pokud se Sněmovna reprezentantů rozhodne spojit sankce proti Moskvě se sankcemi proti KLDR, Senát se prý rád připojí.

Protiruské sankce mají být namířeny na jedince a firmy spojené s údajnými pokusy ovlivnit americké prezidentské volby.

Témata:  protiruské sankce USA Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy