Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Kongu: Na jedné z řek se potopila loď. 27 obětí, 54 osob se pohřešuje

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Kinshasa - Na řece Kasai v Kongu se potopila loď. Místní úřady uvedly, že se utopilo nejméně 27 osob a dalších 54 lidí je pohřešováno.

"Po pečlivém ověření potvrzujeme, že v tuto chvíli máme 27 mrtvých a 54 nezvěstných," řekl agentuře AFP zástupce místních úřadů Jacques Mbila.

Motorový člun se převrhl v noci ze čtvrtka na pátek na řece Kasai. K neštěstí došlo při naloďování cestujících.

Exotická dovolená v Kongu?

Pro vstup do země je povinností očkování proti žluté zimnici zaznamenané v mezinárodním očkovacím průkaze.

Dlouhodobě MZV ČR doporučuje zcela se vyhnout cestám do oblastí na severu a severovýchodě země, zejména při hranicích se Středoafrickou republikou, Jižním Súdánem, Ugandou, Rwandou, Burundi a Tanzanií: provincie Maniema, North Kivu a South Kivu, Tanganyika (podle předchozího administrativního členění země severovýchod provincie Katanga) provincie Bas-Uele, Haut-Uele a Ituri (severovýchod bývalé provincie Orientale), město Goma a např. i oblast národních parků Garamba, Virunga, Kahuzi-Biega. Jde o oblasti, kde působí ve zvýšené míře různé ozbrojené skupiny, mezi jejichž praktiky patří mj. únosy a loupežná přepadení.

Témata:  Kongo lodní nehody povodně řeky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy