Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O čem mluvil Putin s Trumpem? Kreml prozradil detaily

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Neformální schůzka prezidentů USA a Ruska při večeři účastníků na nedávného summitu skupiny G20 v Hamburku nebyla podle Kremlu tajná ani neohlášená. Tématem rozhovoru byl prý zákaz adopcí ruských dětí americkými rodiči, vyhlášený Moskvou koncem roku 2012.

O rozhovoru Vladimira Putina s Donaldem Trumpem dnes v Moskvě novináře informoval kremelský mluvčí Dmitrij Peskov.

Státníci před dvěma týdny v Hamburku oficiálně jednali přes dvě hodiny a později spolu hovořili i při večeři uspořádané německými hostiteli. Informace o druhém setkání vyšla najevo se zpožděním, což v americkém tisku posílilo spekulace o neprůhledných stycích Bílého domu s Ruskem.

"Nešlo o nic tajného a tvrdit něco takového je absolutně absurdní," konstatoval Peskov. Trump ve středu v rozhovoru pro The New York Times řekl, že druhá beseda s Putinem trvala asi čtvrt hodiny, šlo prý o výměnu zdvořilostí. Podle jiných amerických zdrojů spolu prezidenti hovořili hodinu.

Peskov prohlásil, že tématem byl zákaz adopcí ruských dětí americkými rodiči. Zrušení opatření vyloučil. Nové setkání prezidentů Trumpa a Putina se podle mluvčího nechystá.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Summit G20

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy