reklama

Úřady by se nyní podle komisařky měly zaměřit na to, aby automobilky u dieselových vozů důsledně dodržovaly limity emisí oxidů dusíku.

"Jsem sice přesvědčena, že bychom měli v Evropě rychle směřovat k bezemisním automobilům, politická sféra ani automobilky však nemohou mít zájem na náhlém zhroucení trhu dieselových vozů, které by bylo důsledkem lokálních zákazů jejich provozu," napsala Bieńkowská. "To by odvětví pouze zbavilo prostředků nezbytných k investicím do bezemisních vozů," dodala.

Volání po zákazu naftových automobilů se objevila zejména v některých velkých německých městech, jako je Mnichov a Stuttgart. Útok na dieselové vozy odráží obavy z nadměrných emisí toxických oxidů dusíku z těchto vozů. Ty jsou reakcí na skandály s obcházením emisních testů, které vypukly předloni u největší evropské automobilky Volkswagen.

Politici v předešlých letech vývoj naftových technologií podporovali jako úspornější variantu benzinových vozů a kladli důraz hlavně na to, že mají nižší emise netoxického oxidu uhličitého. Velké německé automobilky do vývoje dieselových vozů díky tomu vložily velké investice.