Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka zadržená v Mosulu je 16letá Linda z Německa

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Berlín - V severoiráckém městě Mosulu osvobozeném z rukou radikálů z organizace Islámský stát (IS) našly vládní jednotky čtyři ženy z Německa. Informoval o tom dnes server Spiegel Online.

Státní zastupitelství v Drážďanech po několika dnech spekulací potvrdilo, že ve městě iráčtí vojáci zadrželi 16letou Lindu W. ze saského městečka Pulsnitz, které leží asi 35 kilometrů severozápadně od severočeského Šluknova.

Tento týden irácká armáda informovala, že její vojáci po dobytí Mosulu v podzemním tunelovém systému objevili zhruba dvacet žen, které v uplynulých letech dorazily ze zahraničí do Iráku, aby se připojily k mužům bojujícím za IS. Německá média tehdy informovala, že by mezi nimi mohla být i 16letá Linda W. ze Saska.

Dnes drážďanská prokuratura potvrdila, že vojáci v Mosulu skutečně našli 16letou dívku, není prý ale jasné, zda patřila do skupiny dvou desítek žen zadržených v tunelovém systému pod Mosulem. V současnosti dívce pomáhá německé velvyslanectví v Bagdádu, uvedlo státní zastupitelství.

Podle serveru Spiegel Online jsou nyní ve vězení v irácké metropoli dokonce čtyři německé občanky, které se staly členkami radikální sunnitské organizace IS. Šestnáctiletá Linda je podle něj jednou z nich. Jedna ze zadržených Němek má údajně marocké kořeny, další alžírské a třetí pochází z Čečenska, má ale německý pas. V rámci možností se prý všem ženám daří dobře.

Témata:  Islámský stát Německo Irák

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy