Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zraněná Češka zůstala po útoku v Hurgadě v káhirské nemocnici

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira/Praha - Češka zraněná minulý týden v pátek Hurgadě při útoku Egypťana nožem na turistky na pláži zatím zůstává v nemocnici v Káhiře. Do Česka se nebude vracet dnes ani v pondělí.

ČTK to sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. O zdravotním stavu ženy a jejím případném převozu do ČR dnes jednali zástupci české ambasády v Egyptě s její rodinou a ošetřujícími lékaři.

Šestatřicetiletá Češka, kterou útočník na pláži nožem zasáhl do nohy a do zad, byla z Hurgady den po útoku přepravena vrtulníkem do Káhiry a tam hospitalizována. Do egyptské metropole za ní přijeli její přítel s dítětem a také její matka.

"Česká občanka zůstává ještě v nemocnici a pokračuje v rekonvalescenci. Dnes ani zítra (v pondělí) se do ČR určitě vracet nebude," napsala Lagronová ČTK v textové zprávě.

Při útoku minulý týden v pátek Egypťan v Hurgadě nožem ubodal k smrti dvě Němky a zranil čtyři další turistky. Na hotelovou pláž se podle všeho dostal tak, že si zakoupil vstupenku k jednodennímu využití.

Egypt, který bojuje o udržení turistů, dosud nepodal oficiální vysvětlení motivu útočníka ani detaily o něm. Místní úřady podle médií po útoku uváděly, že v úvahu připadá kriminalita, terorismus nebo zdravotní problémy.

Témata:  Egypt Češi teroristické útoky v Egyptě

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy