reklama

Zdravotní stav Češky zraněné předminulý týden při útoku na turisty v egyptském letovisku Hurgada se prudce zhoršil. Uvedlo to dnes české ministerstvo zahraničí s tím, že žena zůstává hospitalizována v nemocnici v Káhiře. Ještě dnes ráno přitom byla podle MZV žena v dobrém stavu a diskutovalo se o jejím převozu do České republiky.

S ohledem na žádost rodiny nebude ministerstvo nyní zveřejňovat bližší informace k jejímu stavu. „V dopoledních hodinách se bohužel její zdravotní stav prudce zhoršil," uvedla v dnešním tiskovém prohlášení česká diplomacie. V nemocnici v Káhiře je u zraněné ženy její rodina, stejně jako zástupci českého velvyslanectví v Káhiře.

Ministerstvo také informovalo, že zajišťuje, aby zraněnou ženu mohl v nejbližších hodinách navštívit lékař specialista z ČR. Lékař má ještě dnes odletět do Káhiry ke konzultacím aktuálního zdravotního stavu pacientky a jejího následného převozu do ČR.

Egypt dosud nepodal oficiální vysvětlení motivu útočníka ani detaily o něm. Na hotelovou pláž se útočník zřejmě dostal tak, že si zakoupil vstupenku k jednodennímu použití.