reklama

Trump podle Kushnera prezidentské volby nevyhrál kvůli údajným zásahům Ruska do nich, ale proto, že byl zkrátka lepší. "Všechny moje akce byly patřičné," řekl novinářům. Neuzavíral prý žádné tajné dohody a neví o nikom v kampani, kdo by tak činil.

Kushner také prohlásil, že se nemůže dočkat, až se podělí o všechny informace, které má, s vyšetřovateli, a dodal, že se těší na výpověď ve výboru pro tajné služby ve Sněmovně reprezentantů, která ho čeká v úterý.

Kushner v prohlášení, které zveřejnil před dnešním slyšením v Senátu, všechny své schůzky s Rusy v době předvolební kampaně a během období přebírání moci označil za nevýznamné, a proto si je prý přesně nevybavuje.

Trump podle svého zetě nabídl voličům lepší vizi a vedl lepší kampaň než jeho soupeřka, demokratka Hillary Clintonová, a proto listopadové volby vyhrál. Kushner tak odmítl tvrzení, že na Trumpově vítězství se podílely údajné ruské zásahy do hlasování.

Manžel Ivanky Trumpové se podle amerických médií loni setkal mimo jiné s ředitelem jedné z velkých ruských bank, s tehdejším velvyslancem Ruska v USA Sergejem Kisljakem a s ruskou právničkou Nataljou Veselnickou. S Kisljakem údajně Kushner domlouval zřízení tajného komunikačního kanálu s Kremlem. Veselnická, která se sešla s Kushner a s prezidentovým synem Donaldem Trumpem juniorem, údajně nabízela kompromitující materiály týkající se Clintonové.