Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bono se sešel s Macronem, mluvili o boji s chudobou a vzdělávání afrických dívek

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron se dnes v Paříži sešel se zpěvákem irské kapely U2 Bonem. Mluvili spolu o chudobě a možnostech boje s ní.

Macron slavného zpěváka přijal v Elysejském paláci. Bono se problému chudoby věnuje dlouhodobě. Frontman skupiny U2 s novým francouzským prezidentem hovořil více než hodinu.

Bavili se například o činnosti humanitární organizace One Campaign, která se věnuje boji s extrémní chudobou a na jejímž založení se Bono podílel.

Bono, kterého doprovodila první dáma Francie Brigitte Macronová, po skončení setkání novinářům řekl, že se s prezidentem během „plodného rozhovoru" bavil například o nutnosti poskytnout vzdělání afrických dívkám a ženám.

Bono o boji proti chudobě jednal i se třemi předchozími prezidenty Francie Jacquesem Chiracem, Nicolasem Sarkozym a Françoisem Hollandem.

Témata:  Bono Vox chudoba Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.