Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie kontrolovala český autobus, kvůli závadám mu zakázala další cestu

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Policie na jihu Německa zakázala kvůli technickým závadám další jízdu autobusu české cestovní kanceláře. Do problémů se dostal i český šofér, který nedodržoval povinné přestávky.

Incident se stal v pondělí u Pforzheimu nedaleko Stuttgartu, odkud autobus s 33 cestujícími mířil do jižního Bádenska. Pozornost policistů upoutalo prasklé čelní sklo a prorezivělý podvozek.

Během prohlídky zjistili další pochybení, jako byly například rok prošlá platnost hasicího přístroje či kladívko k nouzovému rozbití skel, které bylo přichyceno stahovací páskou, takže ho bez použití nářadí nebylo možné vyjmout z držáku.

Řidič navíc od 11. července seděl za volantem denně, takže výrazně porušil limity určené pro profesionální šoféry.

Turisté proto v další cestě mohli pokračovat až náhradním autobusem. Vedle pokuty ve výši několika set eur uložila policie řidičovi a také majiteli autobusu kauci k předběžnému pokrytí nákladů vyšetřování a případného dalšího finančního postihu, a to 2000 eur (52.000 korun), respektive 4000 eur (104.000 korun). Dnes o tom na svém webu informoval magazín Focus.

Témata:  Autobusy Německo řidiči

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy