Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sever Švýcarska si oddechl. Muž, který útočil motorovou pilou, byl dopaden

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bern - Policie dopadla útočníka, který v pondělí v centru severošvýcarského Schaffhausen napadl motorovou pilou dvojici zaměstnanců zdravotní pojišťovny. Muž měl v minulosti dvakrát spor s policií kvůli přestupkům proti zákonu o zbraních, byl považován za podivínského.

Hledaný byl dopaden v obci Thalwil nedaleko Curychu, a to na základě upozornění svědků. Jak se do Thalwilu muž dostal a co tam chtěl dělat, jasné zatím není. Policie k zátahu řekla, že i když byl muž vyzbrojen kušemi a klacky, nijak se nebránil.

O motivu zatím vyšetřovatelé nemají zcela jasno, vyloučili však terorismus a předpokládají, že důvodem byl nejspíše spor se zdravotní pojišťovnou.

Při pondělním útoku utrpěli zranění motorovou pilou dva zaměstnanci pojišťovny, jeden z nich stále zůstává kvůli vážnějšímu stavu v nemocnici. Dva zákazníci, kteří napadení viděli, utrpěli šok. Při následném policejním zásahu byl lehce zraněn ještě jeden člověk.

Témata:  Švýcarsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy