Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusové napálili amerického ministra Perryho

James Richard „Rick“ Perry je americký politik, člen Republikánské strany a guvernér Texasu od 21. prosince 2000.
James Richard „Rick“ Perry je americký politik, člen Republikánské strany a guvernér Texasu od 21. prosince 2000.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Americký ministr energetiky a bývalý guvernér státu Texas Rick Perry se stal obětí dvou ruských prankerů, šprýmařů, kteří telefonují politickým veličinám a vydávají se za jejich zahraniční partnery.

Vladimir Kuzněcov a Alexej Stoljarov se podle dnešní zprávy serveru Vesti.ru minulý týden telefonicky spojili s Perrym a vydávali se za ukrajinského premiéra Volodymyra Hrojsmana. Perry jejich lest neprohlédl, přiznala dnes v prohlášení mluvčí amerického ministerstva.

Předmětem rozhovoru byla účast amerických firem v těžbě uhlí a plynu na Ukrajině a odstoupení USA od pařížské klimatické dohody. Perry byl prý informován i o výhodách nového biopaliva složeného z pálenky a prasečí močůvky. K této věci si vyžádal víc podrobností.

Kuzněcov a Stoljarov, známí v sociálních sítích pod pseudonymy Vovan a Lexus, si už dokázali vystřelit z řady světových politiků. Jejich oběťmi se stali mimo jiné americký senátor John McCain, poslankyně Sněmovny reprezentantů Maxine Watersová nebo britský zpěvák Elton John.

Témata:  Rusko USA Rick Perry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy