Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec sporů v Bílém domě? Trump jmenoval personálním šéfem ministra Kellyho, nahradí Priebuse

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes jmenoval novým personálním ředitelem Bílého domu dosavadního ministra vnitřní bezpečnosti Johna Kellyho.

Rozhodnutí, o němž americká média již několik dní spekulovala, oznámil na twitteru. Kelly ve funkci nahradí Reinceho Priebuse, jehož v posledních dnech ostře kritizoval nový šéf Trumpovy komunikace Anthony Scaramucci, podle něhož Priebus stojí za úniky informací z prezidentova okolí do médií.

"S potěšením vás informuji, že jsem právě jmenoval generála/ministra Johna F.Kellyho personálním šéfem Bílého domu. Je to skvělý Američan," napsal Trump na twitteru s tím, že Kelly odvede v jeho úřadě "fantastickou práci" a že byl výborným ministrem. Priebuse, který v posledních týdnech ztratil jeho sympatie, nazval "dobrým mužem", jenž dobře sloužil své vlasti.

Trump začal podle listu The New York Times hledat za Priebuse náhradu ve chvíli, kdy před týdnem přijal nového šéfa tiskového oddělení Scaramucciho. Ten si podle lidí z Trumpova okolí prezidenta získal vulgárními verbálními útoky na bývalého předsedu řídícího výboru Republikánské strany, které se podobaly Trumpovu agresivnímu stylu.

Newyorský list tvrdí, že blízcí poradci prezidenta od jmenování Kellyho odrazovali.

Témata:  Donald Trump USA Bílý dům USA John Kelly

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.