Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tchaj-wan zasáhl tajfun Nesat, 80 lidí byli zraněno, tisíce domácností jsou bez proudu

Tajfun
Tajfun
Foto: Reprofoto internet

Tchaj-pej - Tajfun Nesat, který v sobotu zasáhl Tchaj-wan, si podle prvních údajů vyžádal více než 80 zraněných. Dnes se má Nesat přesunout nad čínskou pevninu.

Čtyřicet lidí odřízly od spojení se světem záplavy, které tajfun způsobil v jižní části ostrova. Statisíce domácností zůstávají bez elektrického proudu, informovala dnes agentura Reuters.

Nesat zasáhl větrnou smrští a silným lijákem velkou oblast na jihu země. Hlavní město Tchaj-pej muselo zrušit základní služby včetně svozu odpadků a pozměnilo také jízdní řád metra. Národní letecká společnost Eva Airways zrušila více než čtyři desítky letů.

Rychlost větru, který tajfun provází, dosahuje 119 kilometrů v hodině. Přívalové deště mají trvat ještě nejméně dva dny.

Nesat se má přesunout nad čínskou pevninu. Místní úřady už vydaly varování před bouří. V provincii Fu-ťien bylo evakuováno více než 3000 lidí.

Témata:  Tchaj-Wan Tajfun počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy