Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tchaj-wan zasáhl už druhý tajfun za posledních 24 hodin

Tajfun
Tajfun
Foto: Pixabay

Tchaj-pej/Peking - Tchaj-wan v neděli zasáhl druhý tajfun za 24 hodin, bouře se dnes přesunula do střední části a na jih ostrova. Místní vláda v neděli na další bouři upozorňovala na svých internetových stránkách - bylo to poprvé za 50 let, kdy země vydala varování o dvou bouřích současně.

Tajfun Haitang zasáhl Tchaj-wan v nedělních odpoledních hodinách, přitom po sobotní bouři zde zůstalo přes sto zraněných, informovala agentura Reuters.

Tchajwanská metropole Tchaj-pej se dnes po silných lijácích a větrné smršti, která odřízla statisíce domácností od elektrického proudu, vrací k normálnímu životu.

Otevírají se finanční trhy i obchody. Uzavřené přesto zůstane druhé největší město Kao-suing na jihu země, kde se očekávají přívalové deště a možné záplavy doprovázené sesuvy půdy.

Tajfun Nesat, který ostrov zasáhl v sobotu, odřízl desítky lidí od spojení se světem a bezmála 600.000 domácností zanechal o víkendu bez proudu. Bouře se následně přesunula na jihovýchod Číny.

Témata:  Tchaj-Wan Asie Tajfun

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy