Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chaos v Bílém domě pokračuje: Trump po deseti dnech odvolává šéfa komunikace Scaramucciho

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump se rozhodl odvolat šéfa komunikace Bílého domu Anthonyho Scaramucciho, který byl přitom do funkce jmenován teprve před deseti dny.

Informaci deníku The New York Times (NYT) dnes potvrdil Bílý dům s tím, že sám Scaramucci dospěl k názoru, že by měl odejít.

Listy The New York Times a Politico napsaly, že Trump bývalého finančníka propustil na nátlak nového personálního šéfa Bílého domu Johna Kellyho, kterého dnes prezident oficiálně uvedl do funkce.

"Pan Scaramucci cítil, že je nejlepší nechat personálnímu šéfovi Johnu Kellymu volný prostor a umožnit mu vybudovat svůj vlastní tým," uvedl dnes Bílý dům v prohlášení.

Scaramucci se minulý týden dopustil ostrých verbálních výpadů proti svým kolegům, včetně předchozího personálního šéfa Bílého domu Reinceho Priebuse a hlavního Trumpova stratéga Steva Bannona.

Scaramucciho, který je bývalým finančníkem z Wall Street, jmenoval prezident do svého týmu předminulý týden. Krátce nato nový šéf komunikace překvapivě obvinil Priebuse z úniků informací a vyzval Federální úřad pro vyšetřování (FBI), aby se jeho jednáním zabýval.

Témata:  Donald Trump USA Bílý dům USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy