Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku se při vedrech za tři dny utopilo 26 lidí

Polská ambasáda
Polská ambasáda
Foto: Pixabay

Varšava - Nejméně 26 lidí utonulo v posledních třech dnech v Polsku, které se stejně jako další východoevropské země potýká s vlnou tropických veder.

Mezi oběťmi je podle policie i několik lidí, kteří zachránili životy jiným, sami se však přitom utopili. Informují o tom polská média.

Polská koupaliště, jezera i mořské pobřeží na severu země jsou v posledních dnech zaplněna lidmi, které k vodě ženou teploty výrazně přesahující 30 stupňů Celsia, jež jsou na polské klimatické poměry nezvykle vysoké.

Jednou z obětí se podle televize TVN 24 stal čtrnáctiletý chlapec, který skočil do řeky Visly nedaleko Varšavy, aby pomohl topící se devítileté dívce. Zatímco děvče se mu s pomocí dalších dvou lidí podařilo zachránit, mladík zmizel pod hladinou a policie dlouhé hodiny hledala jeho tělo.

Podobný osud podle polského rozhlasu potkal osmnáctiletého muže, který v rybníku nedaleko města Racibórz u českých hranic zachránil šestileté tonoucí dítě.

Zemřel i pětačtyřicetiletý muž, který na mořském pobřeží nedaleko Gdaňsku vytahoval z vody svou topící se třináctiletou dceru.

Témata:  Polsko utonutí počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy