Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krutý trest, nebo spravedlnost? Muž znásilnil a zabil tříletou dívku. Byl veřejně popraven kulometem

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná - Stovky lidí se shromáždily na hlavním náměstí v jemenské metropoli Saná, většina z nich měla připravené své telefony. Toto náměstí se totiž stalo místem, kde byl velmi brutálním způsobem popraven muž, který byl odsouzen za znásilnění a vraždu tříleté dívky.

Muhammad al-Maghrabi, který byl odsouzený za znásilnění a vraždu tříleté dívky, byl popraven na veřejnosti kulometem. Popravě přihlížely stovky lidí. K neobvyklé události došlo v Jemenu.

Lidé se shromáždili na náměstí, celou popravu si natáčeli na mobily nebo alespoň pořizovali fotografie, jako by šlo o nějakou zvrácenou show. Obrázky které se objevily na internetu, ukazují, jak 41letý muž leží na zemi na koberečku, zatímco policejní důstojník drží zbraň typu AK47 a připravuje se k palbě.

Policía dispara a Muhammad al-Maghrabi, condenado por violar y asesinar a una niña de 3 años en una plaza de Saná (Yemen). YAHYA ARHAB EFE pic.twitter.com/DZXIpdPayJ

— ¯\_(ツ)_/¯ (@diganlo) 1. srpna 2017

Snímky také ukazují obrovské davy, které se shromáždily, aby sledovaly popravu na hlavním náměstí jemenské metropole, mnoho lidí pak po popravě také doprovázelo policejní nákladní vůz s mrtvým tělem al-Maghrabiho.

Server The Independent uvádí, že popravu údajně přenášely živě kamery do všech částí země. V Jemenu je zdrojem veškeré legislativy systém islámského náboženského práva šaría. Podle zákona šaría je vražda vždy trestána rozsudkem smrti, zákon ale nestanovuje, jak by měl být trest vykonán.

Témata:  Jemen trest smrti popravy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.