Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova popularita dál klesá, podporuje ho pouze třetina Američanů

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Politiku prezidenta USA Donalda Trumpa podporuje zhruba jen třetina Američanů, což je nejméně za téměř 200 dnů jeho fungování v Bílém domě. Průzkum Quinnipiacké univerzity dává šéfovi Bílého domu podporu 33 procent, Gallupův ústav zaznamenal podporu o tři procenta vyšší.

Podle průzkumu Quinnipiacké univerzity, která má sídlo v Hamdenu ve státě Connecticut, není s výkonem prezidenta spokojeno 61 procent Američanů a zhruba stejný počet se domnívá, že hlava státu si nepočíná čestně a nemá vůdcovské schopnosti.

Mezi republikánskými voliči má nicméně prezident stále silnou podporu, která se pohybuje kolem 77 procent. Poměrně vysoké mínění mají ale podle průzkumu republikáni i o Trumpových spolustranících, kteří politiku prezidenta neschvalují.

63 procent dotázaných je přesvědčeno, že Rusko se loni vměšovalo do amerických prezidentských voleb, vyplývá z univerzitního průzkumu. Třicet procent Američanů se domnívá, že Trump jednal protizákonně, stejné množství považuje jeho postup v otázce vztahů s Ruskem za neetický.

Témata:  Donald Trump prezident USA průzkumy

Aktuálně se děje

7. května 2024 13:20

Novým ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy