Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zabránila atentátu před Eiffelovou věží

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - V Paříži byl v sobotu krátce před půlnocí zatčen muž, který u bezpečnostních kontrol před Eiffelovou věží vytáhl nůž a křičel Alláhu akbar (v arabštině Bůh je veliký).

Podle zdrojů blízkých vyšetřování se ve vazbě přiznal, že chtěl spáchat atentát na jednoho z vojáků a že byl ve spojení s členem teroristické skupiny Islámský stát. Incident si nevyžádal žádné zraněné, napsala agetura AFP.

Úřady původně událost označily za kriminální čin, dnes se ale vyšetřování ujal protiteroristický odbor prokuratury, uvedla agentura Reuters.

Incident se stal kolem 23:30. "Jeden muž se dostal přes první bránu, bezpečnostního agenta udeřil loktem. Pak vytáhl nůž a křičel Alláhu akbar," řekl AFP zdroj blízký vyšetřování.

Vojáci pak narušiteli nařídili, aby nůž položil na zem. "To udělal, aniž kladl odpor, a byl hned zatčen," dodal zdroj. Podle něj jde o někoho, kdo má duševní potíže a na konci července byl propuštěn z psychiatrické léčebny.

Policisté pak slavnou památku čtvrt hodiny před její oficiální zavírací dobou evakuovali. Dnes se věž pro turisty otevřela normálně.

Témata:  Francie Paříž terorismus policie Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy