Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přestřelka v kostele: Ozbrojenci zabili nejméně 11 věřících

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Abuja - Více než jedenáct lidí přišlo o život v kostele ve městě Onitsha na jihovýchodě Nigérie. V neděli zde jeden či více ozbrojenců střílelo po věřících.

Oznámila to dnes agentura AFP. Policie podezírá, že za masakrem se nejspíše skrývá místní rivalita.

"Momentálně máme tucet mrtvých v márnici, ostatní (postřelení) jsou v péči lékařů," řekl mluvčí fakultní nemocnice Nnamdiho Azikiweho, kam byli oběti převezeny. Policejní náčelník Garba Umar uvedl, že o život přišlo 11 lidí a 18 dalších utrpělo zranění.

"Podle toho, co zatím víme, jeden ozbrojenec, oblečený v černém a s přilbou na hlavě, vstoupil do katolického kostela během bohoslužeb a spustil palbu," uvedl policejní náčelník. Střelec byl podle něj najat, aby zabil jistou osobu, která se měla nacházet mezi věřícími. "Střílel jako blázen, mnoho lidí zabil a zranil," dodal.

Místní aktivista, angažující se při ochraně lidských práv, Emeka Umeagbalasi tvrdí, že ozbrojenci se chystali zavraždit syna vůdce místního společenství, ale nenašli jej doma, a tak se vydali do kostela, kde dotyčný také nebyl, a tak "dostali vztek a začali střílet po všech věřících bez rozdílu". V kostele byl zraněn i místní náčelník.

Témata:  Nigérie střelba

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy