Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muže, který v Egyptě zabil Češku, vyšetří psychiatři

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira – Muž, který před třemi týdny v Hurgadě zavraždil tři turistky, včetně Češky, bude vyšetřen na psychiatrii. Abdar Rahmán Šaabán abú Kúra, jak útočníka identifikují egyptské bezpečnostní zdroje, má zůstat na lékařském pozorování 45 dní.

Převoz egyptského útočníka sympatizujícího s Islámským státem (IS) nařídil tamní žalobce. S odvoláním na egyptskou agenturu MENA o tom dnes informovala agentura Reuters.

Úřady však neupřesnily, co by se stalo, kdyby byl shledán psychicky nemocným.

Egypťan 14. července zaútočil nožem v turistickém letovisku u Rudého moře. Podle egyptských bezpečnostních složek se chtěl připojit k teroristickému IS. Agentura AP uvedla, že IS Egypťana přímo pověřila tím, aby napadl cizince.

Muž podle úřadů v Hurgadě nejprve v jednom hotelu nožem zavraždil dvě německé turistky a dva další rekreanty pobodal. Poté přeplaval na sousední pláž, kde zranil nejméně další dva lidi. Mezi nimi byla i 36letá Češka, která vážným zraněním po několika dnech podlehla.

Atentátníka zadržel personál letoviska a předal ho policii. Vyšetřovatelé doporučili, aby byl obviněn z terorismu.

Témata:  Češka pobodaná v Egyptě Egypt

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.