Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezinárodní koalice zaútočila na výcvikový tábor IS, zemřelo asi 100 mladistvých

Výcvikový tábor Islámského státu
Výcvikový tábor Islámského státu
Foto: JustPaste.It

Damašek - Na východě Sýrie při leteckých úderech mezinárodní koalice zahynulo asi 100 mladistvých z výcvikového tábora radikální organizace Islámský stát (IS). 

Informovala o tom dnes saúdskoarabská televize Al-Arabíja. Úder a počet mrtvých potvrdili podle italské tiskové agentury ANSA také syrští aktivisté, kteří v oblasti tajně působí.

Podle aktivistů koalice pod vedením Spojených států útočila na výcvikový tábor mládeže, nazývané Lvíčata chalífátu. Nálet na středisko v provincii Dajr az-Zaur se uskutečnil v noci na neděli, uvedla Al-Arabíja.

Provincie Dajr az-Zaur sousedí s Irákem a je dosud téměř celá v rukou IS. V sousední provincii nyní bojovníci arabsko-kurdské koalice bojují za podpory koaličních letadel o město Rakka, které je hlavní baštou IS v Sýrii.

Témata:  Islámský stát terorismus Sýrie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy